Laatste nieuws

Beveiliging

[Schiedam, 10-02-2019]

Steeds vaker zijn hackers geïnteresseerd in de data van uw bedrijf. (Denk maar eens aan de laatste DDOS aanvallen op de grote banken)

Dit kan financiële data zijn, maar ook data van uw klanten of leveranciers. Het kwijtraken van deze gegevens kan uw bedrijf grote financiële of reputatie schade toebrengen.

Uiteraard bent ook u inmiddels op de hoogte van de GDPR (AvG), welke per 25 mei 2018 in werking getreden is, deze meldplicht houdt o.a. in dat bedrijven een datalek binnen 72 uur moeten melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Als het bedrijf vervolgens kan aantonen dat het gepaste veiligheidsmaatregelen heeft getroffen, zal het niet tot een boete komen. Kunnen zij dit niet aantonen, dan riskeren zij hoge boetes. 

Wat is een Firewall?

Een firewall is hardware en/of software dat verkeer naar of afkomstig van uw netwerk bewaakt. Een firewall beschermt een computer of netwerk tegen virussen, malware, spyware, etc.
Ze analyseren specifiek welk verkeer toegelaten mag worden en welk verkeer moet worden geblokkeerd. Een firewall maakt deze beslissingen op basis van de ingestelde veiligheidsregels en zijn daarom altijd persoonlijk afgestemd op de security wensen van uw bedrijf.

Voordelen

Een firewall beschermt uw netwerk en zorgt ervoor dat u ongestoord kunt werken op het internet. Het blokkeert toegang tot uw netwerk voor kwaadwillige bezoekers.

Nadelen

Een firewall houdt dag en nacht uw netwerk in de gaten. Het is hierdoor mogelijk dat uw netwerkverkeer daardoor trager wordt, de nieuwste generatie firewalls heeft een minimale werking op uw netwerksnelheid.

Geïnteresseerd?

ICT First is partner van Barracuda, en kan u een firewall leveren, afgestemd op uw situatie, tegen een vast bedrag per maand. Neem hiervoor contact op met ons. 

Advies op maat

Wij zijn een ICT bedrijf voornamelijk gericht op ZZP'ers en het midden-en kleinbedrijf, maar ook particulieren kunnen bij ons terecht. Daarnaast leveren en installeren wij hardware (servers, PC's, netwerken enz.) alsmede software. Ook onderhoud en reparatie aan uw hardware behoort tot onze diensten.
Voor individuele klanten werken wij tevens op projectbasis.

Lees meer

Creatieve oplossingen

Wij begrijpen dat u ICT oplossingen wilt, die écht passen binnen uw manier van werken. Het implementeren van die oplossingen moet bovendien vlot en correct gebeuren. Voor al uw ICT vraagstukken kunt u bij ons een op maat gesneden oplossing verwachten. Een oplossing die werkt, uiteraard op basis van uw doelstellingen.

Lees meer

Uitvoering

Het eerste kennismakingsgesprek is bij ICT First altijd gratis en vrijblijvend. Om een beter inzicht te krijgen in het niveau van uw huidige automatisering zal er daarna een diepgaander onderzoek plaatsvinden, eventueel in combinatie met een bezoek aan huis c.q. bedrijf, om precies te kunnen bepalen wat de wensen en-of op te lossen problemen zijn.

Lees meer

Partnerschappen